Partițiile din sticlă

31.03.2023

Sticla are mai multe proprietăți care o fac foarte apreciată ca material pentru designul interior. Având cost redus, transparență totală și rigiditate suficientă pentru a forma o barieră fermă, sticla este perfectă atunci când doriți să închideți o zonă fără a opri lumina și a fără limita spațiul vizual. Dacă ne gândim la ferestre, sticla este folosită în 99,9 la sută dintre acestea, pentru că lasă lumina să pătrundă, ne permite să vedem afară și formează o barieră pentru a ne feri de intemperii.

Același lucru este valabil și pentru pereții despărțitori din sticlă. Aceștia sunt în principiu pereți interni de sticlă folosiți pentru a defini, închide și delimita spațiile de lucru. Sunt folosiți atunci când dorim delimitarea anumitor zone fără a închide complet suprafețele.

Un perete de sticlă este o partiționare folosită pentru a separa spațiile deschise. Acest lucru ajută la diferențierea zonelor dintr-un spațiu, fără a fi nevoie de lucrări anevoioase și costisitoare de construcție. Partiționarea cu sticlă este de asemenea o alternativă mai ieftină decât dărâmarea și reconstruirea pereților.

Beneficiile utilizării sticlei:
Pereții interiori din sticlă au următoarele avantaje care îi fac o alegere atât de populară printre designerii de interior:

Lumină: Închiderea zonelor distincte cu materiale solide poate crea un ambient sumbru și neprimitor. Pereții despărțitori din sticlă permit luminii naturale să circule liber în tot spațiul, reducând costurile cu iluminatul și contribuind la creșterea productivității angajaților.

Vizibilitate: Unul dintre motivele pentru care birourile open space au avut succes a fost că redau angajaților senzația de apartenență la echipă. Atunci când toată lumea se vede, ajută la creșterea productivității dar mai ales a stării de bine la serviciu. Sticla realizează același efect, oferind totuși fiecăruia propriul spațiu și, deoarece câmpul vizual este deschis, mediul de lucru se percepe mai încăpător și mai puțin restrictiv.

Izolarea fonică: Unul dintre dezavantajele modelului de birou open space este zgomotul. Când toată lumea împarte același spațiu deschis, zgomotul poate fi o problemă, iar unii oameni pur și simplu nu pot lucra eficient când zgomotul le distrage atenția. Sticla rezolvă această problemă, permițând crearea de spații închise, ferite de zgomot, evitând senzația de spațiu îngust pe care o pot da partițiile opace.

Flexibilitate: Deoarece pereții despărțitori din sticlă pentru birou sunt realizați din panouri individuale de sticlă, este foarte ușor să creați spații cu forme si configurații diferite.

Cost: Sticla este un material ușor disponibil și rentabil. De asemenea, este foarte ușor de instalat și demontat, economisind considerabil costurile de construcție, mai ales când vine vorba de reproiectarea unui spațiu.

Utilizări ale partițiilor de sticlă:

Pereții despărțitori din sticlă sunt din ce în ce mai utilizați în designul interior pentru birouri, spații comerciale și clădiri publice. Adesea aceștia sunt folosiți fie pentru a crea zone de lucru distincte dar transparente, fie delimitări care oferă confort acustic fără a afecta senzația de „plan deschis” a unui birou. Atunci când dorim să închidem complet anumite zone fără a restricționa lumina și câmpul vizual, putem avea în vedere partițiile de sticlă.


Este partiționarea cu sticlă sigură?

Ușor de întreținut și foarte rezistenți la zgârieturi și spargere, pereții despărțitori din sticlă reprezintă o investiție excelentă. De asemenea, atunci când doriți creșterea siguranței la incendiu a spațiului, puteți opta pentru pereți despărțitori din sticlă sau uși rezistente la foc în zonele respective.

Încă din 2002, Omifa® oferă soluții complete de amenajare a spațiilor de birouri.
Printre soluțiile noastre de partiționare a spațiilor de lucru se numără ușa BIG® împreună cu sistemul modular de compartimentare 2Vision®. Ambele sunt produse în fabrica noastră.

Pereții 2vision® - Omifa® sunt compuși din profile de aluminiu și panouri din sticlă dublă, fără montanți. Este un sistem de compartimentare ideal pentru spațiile de birouri deoarece permite pătrunderea luminii naturale. Este demontabil și are un grad ridicat de izolare fonică. Panourile pot fi și de timp mixt - sticlă/PAL melaminat dar și din gips-carton. Pereții 2vision® - Omifa® se remarcă prin: transparență, dar și montare și reconfigurare rapidă și sigură. Aceștia suportă jaluzele orizontale din aluminiu, module tehnice pentru întrerupătoare, prize și termostate. De asemenea permit traversarea de cabluri electrice, date sau voce prin profil.

Ușa BIG® - Omifa® are o structură din aluminiu și două foi din sticlă securizată de 6 mm. Poate atinge cu ușurință insonorizări de 42 dB împreună cu pereții de sticlă 2vision®. Este echipată cu balamale cu reglare 3D, garnituri de etanșare din cauciuc pe toate laturile tocului și cu prag căzător, pentru a asigura atât o izolare fonică bună cât și un mediu sigur și curat. Ușa BIG® oferă flexibilitate deplină prin deschiderea la 170˚ de grade. Are o excelentă izolare acustică datorită celor două foi de sticlă. Inspiră eleganță și în același timp combină claritatea cu practicul, oferind siguranță și intimitatea.

TOP